mf & ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»: «Kids athletics» και «RUN GREECE» .

mf & ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ»: «Kids athletics» και «RUN GREECE» .
Ιωάννινα 18/5/2013 : Ο «Ορίζοντας www.orizontas.org» στο 1ο «Kids athletics» και τον «1ο Run Greece www.run-greece.gr» του ΣΕΓΑΣ, στα Ιωάννινα (18-19/5/2013), για τη δημιουργία του documentary film που θα προβληθεί προσεχώς. Στο βίντεο πλάνα του «Kids athletics» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (Πλατεία Πύρρου). Για την κάλυψη του αγώνα και τη δημιουργία του αφιερώματος από τον «Ορίζοντα» και την «Μέθεξις www.m-f.gr» συνεργάστηκαν οι: Ηλίας Γκαρτζονίκας- Δημήτρης Γκαρτζονίκας- Βασίλης Λούπας- Αιμίλιος Νέος).
Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ και προσφέρεται δωρεάν.
Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το Kids’ Athletics.
Ο επιμορφωτικός ρόλος του προγράμματος Kids’ Athletics, ολοκληρώνεται με την παροχή στους μαθητές/τριες στοιχείων για την ιστορία του Σταδίου που τους δίδονται με το σύστημα αυτόματης ξενάγησης και η γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού γίνεται βιωματικά με ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα.