«ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: « ΙΧΝΗ ΚΑΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
« Ίχνη και ήχους της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων» κατέγραψαν και θα παρουσιάσουν ως αποτέλεσμα μιας ενδιαφέρουσας συνεργασίας μαθητές, χορευτές και υπεύθυνοι τεσσάρων σημαντικών φορέων εκπαίδευσης και πολιτισμού της πόλης, που γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωσή της.
Πρόκειται για κοινή εκδήλωση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, του 8ου 12/θεσιου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Σε αυτή προσεγγίζονται πτυχές της πορείας της πόλης από την προεπαναστατική περίοδο ως τα μέσα του 20ου αιώνα, μέσα από το λόγο, την εικόνα, τη θεατρική πράξη, το χορό και το τραγούδι.
Είναι η πρώτη συνεργασία των παραπάνω φορέων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό επιτελούν κοινό έργο που έγκειται ουσιαστικά στην μόρφωση και εκπαίδευση των πολιτών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013, ώρα 08.00 μμ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συμμετέχουν περίπου 120 μαθητές και χορευτές όλων των ηλικιών.
Διδασκαλία -Σκηνική παρουσίαση χορών και τραγουδιών Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ΠΕ).
Διδασκαλία- Σκηνική παρουσίαση χορών 8ου Δημοτικού Σχολείου: Νατάσα Τζακώστα, Πέτρος Δογορίτης (Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής ΠΕ).
Διδασκαλία- Σκηνική παρουσίαση θεατρικών δρωμένων 8ου Δημοτικού Σχολείου: Νατάσα Πατσούρα (Εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής).
Διδασκαλία – Σκηνική παρουσίαση τραγουδιών 8ου Δημοτικού Σχολείου: Γιάννης Παππάς (Εκπαιδευτικός Μουσικής).
Ψηφιακή υποστήριξη- 8ο Δημοτικό Σχολείο: Μίλτος Μανδέλης (Εκπαιδευτικός Πληροφορικής).
Μουσικοί: Βασίλης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Διαμαντής Παπαναστασίου (ντέφι), Βασίλης Τσίκας (λαούτο)