ΒΡΑΒΕΥΣΗ της «Methexis Foundation www.m-f.gr » ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΡΑΚΟ (15/8/2013).

ΣΧΕΤΙΚΟ LINK; http://www.youtube.com/watch?v=CYCGkZ… .

Δείτε το  Project στο : http://ekthesisyrrako.blogspot.gr/
Με μια σεμνή τελετή βράβευσης των μελών της πολιτιστικής κίνησης «Μέθεξις» από το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων για τη δωρεά περίπου 50 φωτογραφικών πινάκων μεγάλων διαστάσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου αλλά και τη γενικότερη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, έκλεισε ο τετραετής κύκλος της έκθεσης φωτογραφίας και του πολιτιστικού «εγχειρήματος» με τίτλο: «Συρράκο- Πέτρα και μνήμη και Φως- Ένα ταξίδι στο χτες και το σήμερα μέσα από την “Εικόνα, το Λόγο και τον Ήχο».

Τα μέλη της «Μέθεξις» Ηλίας Γκαρτζονίκας, Δημήτρης Γκαρτζονίκας, Χρήστος Δ. Κατσάνος και Βαγγέλης Γιωτόπουλος, από το 2009 ως το 2013, μέσω της έκθεσης και της εκδήλωσης που την πλαισίωνε σε κάθε τόπο που ελάμβανε χώρα (Συρράκο, Περιστέρι Αττικής, Γιάννινα και Πρέβεζα) και περιελάμβανε 17 επιμέρους δράσεις, εφάρμοσαν την τεκμηριωμένη άποψή τους για έναν πολυδιάστατο τρόπο προβολής τόπων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ο οποίος να ανταποκρίνεται στις συνθήκες και απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Συρράκου τον δεκαπενταύγουστο, την σημαντικότερη ημέρα στον ετήσιο κύκλο του ιστορικού χωριού, αφού τότε συγκεντρώνονται στην πατρογονική τους γη Συρρακιώτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επρόκειτο για συγκεκριμένη επιλογή όπου οι υπεύθυνοι της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου θέλησαν να αναδείξουν το ειδικό βάρος παρόμοιων ενεργειών, οι οποίες διακατέχονται από το πνεύμα της προσφοράς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση της αποδοχής δωρεάς εκ μέρους του Δήμου και την συμβολική παραλαβή της, μέσω μιας εκ των φωτογραφιών που έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό.
Οι φωτογραφικοί πίνακες εφεξής θα εκτίθενται μόνιμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Κώστας Κρυστάλλης» του Συρράκου.
Τις τιμητικές πλακέτες και τους επαίνους παρέδωσαν στους τιμώμενους οι: Σπύρος Νταλαούτης (Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας Δήμου Βορείων Τζουμέρκων), Νίκος Γκίζας (τοπικός εκπρόσωπος Δημοτικής Ενότητας Συρράκου), Χρήστος Σκαμνέλος (Δημοτικός Σύμβουλος- πρώην Αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων) και Δημήτρης Τσουμελέκας (Πρόεδρος Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας).